joi, 7 februarie 2013

Schimbarea este buna?

Da, imi place sa scriu despre oameni pentru ca interactionam zilnic intre noi. Imi place sa scriu despre oameni pentru ca suntem multi si diferiti. Oameni avizati in psihologie au creat tipologii de oameni. Mi se pare un studiu facut in van, caci oamenii sunt atat de complecsi incat ar trebui facute tipologii pe fiecare om in parte. Cand spunem despre noi insine ca suntem unici nu este o dovada de mandrie, ci este o realitate. In fiecare om se regaseste un univers...propriul sau univers, cu trairi si simtaminte diferite. Asemanari exista, dar intensitatea trairilor, in aceleasi contexte, nu va fi niciodata aceeasi.
In ceea ce priveste aspectul fizic, intre atatea miliarde de oameni de pe Terra, nu vom gasi niciodata doua trupuri identice. La fel si in cazul trasaturilor fetei.. Si cu toate astea...multi dintre noi tind sa copieze si sa-si piarda esenta si propriul rol in aceasta lume. Fiecare dintre noi avem propriul rost in lume si nu degeaba suntem exact asa cum suntem. Dar noi ne certam cu noi insine, consideram ca ceva nu e in regula cu propria persoana. Femeile doresc sa-si modeleze trupurile aratand ca X sau Y, insa ele pot arata frumos si fara sa semene cu cineva. Dorim sa facem cariera intr-o meserie  care nu ne atrage si in care nu ne regasim doar pentru ca V sau W au gasit succesul in acea directie, desi succesul nostru e la fel de garantat in alta directie. Dorim sa vizitam locuri despre care ni s-a povestit ca sunt de vizitat, desi, noi, initial, doream sa vizitam cu totul si cu totul altceva. Exemplele de acest gen sunt nenumarate.
In general, din ceea ce am observat la oameni, pentru ca, da, am afirmat ca-mi place sa-i studiez, femeile, spre deosebire de barbati, sunt mai dornice in a schimba multe aspecte la ele insele, desi acest lucru ar insemna sa-si piarda din frumusete si din farmec personal.
Societatea in care traim astazi, ne indruma sa fim ceea ce nu dorim sa fim, tinde sa ne preschimbe in oameni-roboti.
Concluzia meste este urmatoarea:schimbarea este buna, insa numai in masura in care nu ne pierdem autenticul. Sa nu lasam lucrurile din exterior sa ne modifice interiorul si sa nu ne mintim pe noi insine. Sa ne pastram esenta! Luiza Ionescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu