marți, 12 februarie 2013

Iubirea la gunoi!

Cine mai are timp, in zilele noastre, sa iubeasca acelasi om, pentru toata viata? Tentatiile sunt peste tot, iar oamenii vor sa incerce de toate. Traim intr-o epoca a despartirilor, a divorturilor, iar atunci cand vad relatii ce dureaza de mai bine de 5-6 ani, mirarea mea este una destul de mare si ma intreb: " Astia cum de au rezistat? "
 Traim intr-o lume in care femeile se ofera singure, barbatii nu mai au nevoie sa le cucereasca pentru a le avea. Iar atunci cand intalnesc pe cineva care merita sa fie  curtata frumos, ei nu mai au rabdare, renunta repede si se reorienteaza. Dragostea a ajuns sa fie sinonima cu satisfacerea poftelor sexuale.
Femeile au devenit sclavele saloanelor de frumusete, dietelor si implantelor de silicoane pentru a cuceri barbati " grei la buzunar ". Intr-o astfel de  " impreunare ", atunci cand femeia se urateste sau barbatul devine mai " usor la buzunar "...magia dintre ei dispare.
Am devenit marfuri. Ne schimbam iubitii / iubitele asa cum ne schimbam garderoba in functie de anotimp. Intotdeauna apar modele mai noi si mai frumoase. Cei care tot mai cauta dragostea si doresc sa o aiba, tot ai reticente si au grija sa nu se loveasca prea tare de ea...cu teama de esec.
Am devenit oameni superficiali, lipsiti de profunzime si lasam iubirea sa moara. De ce? Pentru ca e mai usor sa o lasam sa moara si sa tot incercam " haine noi ", decat sa o intretinem toata viata. Oare suntem mai fericiti asa?! Luiza Ionescu

Un comentariu:

  1. Lumea e plina de "Second Hand". La ce bun sa intretii o haina daca o poti lua la pretul unei pungi de detergent? De vreme ce a disparut sentimentul de placere de a fi primul pe care o imbaca...de a simti bucuria de a te vedea altfel...luam ceia ce este mai ieftin...ne imbracam cu ce au avut altii dar in schimb ne asumam faptul de a fi mereu dezbracati...dezbracati de sentimente. Sentimente ce nu mai dau stari...ci dau mai mult batai de cap.Sentimente ce au ajuns marfa la bursa...ce urca si coboara in functie de factori externi...ce nu mai au propria valoare pentru ca de fapt...sunt doar falsuri. Ne e teama sa iubim cu adevarat..si daca ajungem sa o facem ne e teama sa o aratam...pentru a nu deveni ridicoli intr-o lume in care sufletul este aratat cu degetul...in care totul se desfasoara strict contabil...in care legea Profitului..si-a intins tentaculelel si peste sufletele noastre. Iti dau o floare...astept sa vad ce primesc in schimb si..data viitoare ma orientez la ceva mai ieftin. Sau..daca imi poate aduce un avantaj colateral...sa crape prietenii de invidie...iti voi oferi cel mai scump buchet...chiar de este de prost gust...dar voi avea grija sa las pretul sa se vada. Nu mai stim sa traim frumos...doar supravietuim intr-o lume amestecata si in care incercam sa ne incadram renuntand la tot ce este frumos pentru ca...oricum nu aduce ...Profit!

    RăspundețiȘtergere