luni, 1 octombrie 2012

Sa stopam sentimentele meschine!


E timpul sa invat ca a purta ura cuiva sau a fi invidios nu are niciun rost. Acestea sunt sentimente meschine ce ne invrajbeaza sufletul, singurul rezultat fiind acela de a ne indeparta de oameni. Ura si invidia sunt sentimente ce ne face sa ne irosim timpul, sa-l "stricam". Si chiar daca cineva ne-a ranit, nu trebuie sa raspundem cu ura. Asta ar arata cat de limitati suntem in gandire. Cand cineva te raneste...nu trebuie decat sa te indepartezi pentru a te elibera de acea energie negativa, ca sa-ti fie bine.
Daca invidiezi fara motiv inseamna ca esti un om marunt. Invidia iti arata ceea ce tu nu ai reusit. Si nu ca nu ai fi putut, ci doar ai fost preocupat cu sentimentele astea meschine. Invidia este o durere.Te face sa te opresti din ceea ce tu vrei sa construiesti, privind pe altcineva bucurandu-se. invidia si ura nu inseamna decat auto-pedepsire.
In loc sa invidiezi, admira si apreciaza in aceeasi masura,urmeaza-ti propriul destin, fara a te lasa preocupat de norocul altora. Tu il ai pe al tau.
Chiar si pe cei care tu ii invidiezi ii mai urmareste umbra, dar tu nu o vezi. Tu ai partea ta de umbra, cat si de soare.Nu-ti compara viata cu a altora! Pentru ca traiectoriile noastre sunt diferite. Preocupa-te de soarele tau! Intrece-te cu tine insuti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu