duminică, 3 februarie 2013

Fericirea este!

Pornesc de la "vorba" lui Socrate: "Omul este singurul fauritor al existentei sale !". Cred ca fericirea este o alegere, suntem ceea ce vrem noi sa fim. Pentru cei mai multi dintre noi, fericirea reprezinta un scop in viata, un ideal. Ce trist...Fericirea o traim zi de zi, clipa de clipa. Fericirea e gustata numai de oamenii cu suflet bun, doar ei stiu sa puna pret pe ceea ce conteaza, cu adevarat, in viata.
Imi e suficient sa-mi imbratisez mama in unele momente si sa simt cum ma coplesesc de fericire. Este un gest instinctual, ce provine din inima. Inima...caci ea este centrul existentei noastre.
 Imi e suficient ca persoana iubita sa ma stranga de mana intr-un moment oarecare, neasteptat si sa simt cum ma coplesesc de emotie.
Sunt fericita cand imi alint catelul, acesta rasplatindu-ma cu o codita vanturata in stanga si in dreapta si cu cea mai blajina privire din lume.
Sunt fericita cand pot sa-mi ajut semenii. Nu conteaza cu ce, ci ca ajut!
Fericirea poate insemna si o familie alaturi de tine, unita, calda...
Sunt convinsa ca fericirile noastre, de pana acum, sunt in numar mai mare decat tristetile.
Oamenii se pierd pe ei insisi, zbatandu-se pentru a fi fericiti...pentru ca nu stiu unde si cum sa gaseasca fericirea. Trebuie sa nu dorim niciodata sa fim altcineva, decat ceea ce suntem. Poate, atunci, vom reusi sa privim in jurul nostru cu mai multa iubire.
Fericirea sta in simturi, inima stie sa zambeasca, dar noi nu o lasam. De noi insine depinde fericirea. Ea poate fi si o arta, trebuie doar sa stim cu ce sa o impodobim.
Fericirea nu ne-o va da nimeni, daca noi nu stim sa o luam. Luiza Ionescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu